Onze school

Als uw kind kiest voor Terra Oldekerk, dan weet u zeker dat hij of zij kiest voor veelzijdig onderwijs... met een groen tintje! Terra Oldekerk is een kleinschalige school. Uw kind leert dus snel alle docenten en andere leerlingen kennen. We vinden het belangrijk dat iedere leerling zich prettig en veilig voelt op school. We wisselen de theorie af met de praktijk. Uw zoon of dochter heeft dus geen lange, saaie dagen in het leslokaal maar gaat er ook veel op uit. Dat maakt het leren extra leuk. Dieren en planten verzorgen, koken, leren timmeren of solderen, omgaan met klanten in een winkel: je vindt het allemaal bij Terra Oldekerk. Klinkt goed hè! Kijk vooral ook eens naar ons leerplein, waar leerlingen heel goed zelfstandig of in een groepje kunt werken!

Terra Oldekerk is een christelijke school. Leerlingen helpen mee om vieringen, zoals Pasen en Kerst, te organiseren. Naast deze bijzondere feesten maken we van elke dag iets moois. We beginnen 's ochtends op school met een dagopening. Goed met elkaar omgaan en samen de goede dingen vieren; dat vinden we belangrijk!

De wereld aan je voeten

Theorie is belangrijk. Leerlingen kunnen er veel van leren. Maar bij ons zitten leerlingen niet alleen in de schoolbanken. We vinden de praktijk ook heel belangrijk. Ze gaan dus ook de wijde wereld in bij Terra! Zo lopen ze stage bij allerlei soorten organisaties. Op deze manier kunnen leerlingen kennismaken met bepaalde beroepen en kijken wat ze ervan vinden. Daarnaast is er nog de maatschappelijke stage. We bedenken elk jaar weer mooie activiteiten die waardevol zijn voor de wereld. Zo doen we jaarlijkse mee aan vrijwilligersactie NL-doet. Een schoolplein of kinderboerderij opknappen, samen met oudere mensen een mooi bloemstuk maken of zwerfvuil ophalen... het zijn een paar voorbeelden. Misschien hebben leerlingen zelf een goed idee voor de maatschappelijke stage.

Veel leuke dingen doen

School moet natuurlijk wél leuk zijn! Onze leerlingen doen daarom veel leuke dingen. Wat denkt u van schoolfeesten, excursies, stedentrips en voorstellingen? Leuk vooruitzicht toch?! Daarnaast doen we veel met kunst en cultuur op school. Aan het einde van het schooljaar hebben we voor de leerlingen van klas één tot en met drie altijd het project Cultureel Kunstzinnige Vorming. De boeken mogen deze dag thuis blijven, want het is tijd voor… scratchen, rappen, striptekenen, schilderen, buikdansen en nog heel veel meer. Op de social media pagina van Terra Oldekerk ziet u wat er nog meer voor leuks gebeurt op school.

Roken? Dacht het niet. 

Terra is een rookvrije school. In en rond de school geldt een rookverbod. Heel gezond dus! En ook fijn voor de niet-rokers. We besteden veel aandacht aan ons niet-rokenbeleid op allerlei manieren. Goede actie!

Meepraten

Bij Terra Oldekerk kunnen leerlingen meepraten over allerlei dingen die met school te maken hebben. Bijvoorbeeld over de kwaliteit van de lessen en over activiteiten die door de school georganiseerd worden. Het panel bestaat uit leerlingen uit de verschillende leerjaren en van diverse leeftijden. De leerlingen zijn enthousiast, stellen goede vragen en geven eerlijke en oprechte antwoorden. Is dit iets voor uw kind? Hij/zij kan zich dan aanmelden voor de leerlingenraad.

Kom kijken!

Wilt u graag samen met uw zoon of dochter kennismaken met onze school? Dat kan op verschillende manieren. Klik op een van onderstaande links voor meer informatie.

Scholenmarkt

Open Dag

Doe-middag   

Sfeerimpressie

Wilt u nu alvast ervaren hoe leuk Terra Oldekerk is? Bekijk dan ons filmpje!