Informatie voor brugklassers

Je zit in groep acht en kiest straks naar welke middelbare school je gaat. Een nieuwe school is best spannend, daarom helpen we je graag op weg. Je vindt hier alle belangrijke informatie voor als jij straks bij ons op school start. We proberen zoveel mogelijk uit te leggen, maar mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen.

Je staat er niet alleen voor

De stap van basisschool naar voortgezet onderwijs is best groot. Misschien duurt het even voor je gewend bent. Logisch… Daarom krijg je veel aandacht en begeleiding. We willen graag weten hoe het met je gaat en of je het leuk vindt op school. Elke klas heeft een eigen mentor. Leerlingen in de eerste klas hebben zelfs twee mentoren. Deze doen van alles voor jou. Heb je een vraag, wil je hulp of advies? Je kunt altijd bij de mentor terecht. We leren je ook hoe je bijvoorbeeld aantekeningen, samenvattingen of werkstukken kunt maken. We spreken ook regelmatig met je ouders/verzorgers. Bij Terra sta je er nooit alleen voor.

Kennismaken met je nieuwe klas voor de zomervakantie

Voor de zomervakantie maak je op een middag kennis met je mentor en je klasgenoten. Dat is fijn, want dan ken je je klas al een beetje als je na de zomervakantie op Terra Oldekerk start. Misschien je kun al alvast afspraken maken met wie je straks samen naar school kunt fietsen.

Kennismakingskamp

Om je klasgenoten en je mentor nog beter te leren kennen ga je aan het begin van het schooljaar op kennismakingskamp naar Ameland. Je zult meedoen aan leuke en leerzame activiteiten. Na deze week beginnen de 'echte' lessen.

Lesrooster

Bij aanvang van het nieuwe schooljaar ontvang je een basisrooster. Hierin staan docentcodes, vakcodes, lokaalnummers en lestijden. De lestijden van de onderbouw zijn:

1e lesuur             8.15 – 9.15 uur
2e lesuur             9.15 – 10.15 uur
Pauze                   10.15 – 10.30 uur
3e lesuur             10.30 – 11.30 uur
4e lesuur             11.30 – 12.30 uur
Pauze                   12.30 – 12.55 uur
5e lesuur             12.55 – 13.55 uur
6e lesuur             13.55 – 14.55 uur
Pauze                   14.55 – 15.05 uur
7e lesuur             15.05 – 16.05 uur

Kluisjes

Wij adviseren leerlingen een kluisje te huren. Hierin kun je bijvoorbeeld boeken of gymkleren bewaren die je op dat moment niet nodig hebt. Informatie over het huren van een kluisje ontvang je tijdens de eerste schoolweek.

Startles

Elke lesdag, behalve dinsdag, start met de startles. Tijdens deze les:

-          Neem je met je mentor de planning van de dag door;
-          Sta je stil bij je identiteit, een project zoals bijvoorbeeld "De gezonde school" of een actualiteit die op
           dat moment belangrijk is;
-          Werk je aan thema's zoals leren leren, sociale vaardigheden, je loopbaan of ICT vaardigheden.

Meer informatie over Terra Oldekerk vind je hieronder in de Terra Tabloid en onze schoolgids.