Sterk Techniek Onderwijs

Sterk Techniek Onderwijs

Terra Oldekerk is een onderdeel van Sterk Techniek Onderwijs (STO) Westerkwartier Noordenveld. Dit is een gezamenlijk project met partners, bedrijfsleven en onderwijs in de regio. Hiervoor ontvangen we een subsidie. De subsidiegelden zetten de scholen in om de leerling met het bedrijfsleven dichter bij elkaar te krijgen. Landelijk daalt het aantal leerlingen dat kiest voor een technische opleiding. Dit wordt in het bedrijfsleven gevoeld. Het is moeilijk om aan goed technisch opgeleid personeel te komen. Als school pakken we daarom de uitdaging op om hier verandering in te brengen. We hebben ons daarbij een aantal doelen gesteld: De kwaliteit van het technisch onderwijs verhogen en moderniseren zodat het aansluit bij de hedendaagse technologische ontwikkelingen. Leerlingen enthousiasmeren voor een technische (vmbo) opleiding en hen informeren over de kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Samenwerken met het bedrijfsleven en de onderlinge behoeften op elkaar afstemmen. Professionalisering van docenten zodat de kwaliteit van onderwijs verbetert en aansluit op het vervolgonderwijs en de arbeidsmarkt.

Meer lezen over STO?

hier vindt u meer

klik hier

Volop actie bij Terra Oldekerk!

De natuur neemt een belangrijke plaats in binnen het vmbo-groen. Je zit natuurlijk in de schoolbanken, maar je bent ook veel buiten bezig en leert van alles over de natuur en de wereld. Je gaat er dus veel op uit!

Doorstroom

Als je een vmbo-groen diploma hebt, dan liggen alle richtingen van het mbo open. Onze leerlingen stromen door naar alle mbo-sectoren: Groen, Techniek, Economie en Zorg & Welzijn.

Lees verder
Aanmelden

Heb jij de keuze voor de middelbare school gemaakt en wil jij je aanmelden voor Terra Oldekerk?

Lees verder

Kom kennismaken met onze school

Je bent van harte welkom!

Onze activiteiten

Vmbo-groen; iets voor jou?

Als je kiest voor vmbo-groen, dan weet je zeker dat je kiest voor veelzijdig onderwijs... met een groen tintje! We wisselen de theorie af met de praktijk. Er zijn heel veel leuke praktische projecten waar je aan gaat deelnemen! Je hebt dus geen lange, saaie dagen in het leslokaal maar je gaat er ook veel op uit. Binnen het vmbo-groen heb je verschillende leerwegen: BB, KB, GL/TL. Wat dat allemaal inhoudt? Dat lees je op deze website. Laat je verrassen en uitdagen op het vmbo-groen bij Terra Oldekerk!

Vmbo-groen; iets voor jou?