Bijzondere rekenles!

Bijzondere rekenles!
Leerlingen van klas 1 van Terra Oldekerk hadden onlangs een bijzondere rekenles. Wat is er nodig voor een gezellig ontbijt op het leerplein voor alle eerstejaars leerlingen? Hoeveel kopjes thee, broodjes, hagelslag moet je bestellen en klaar leggen voor alle leerlingen? Een rekenuitdaging die de leerlingen vol enthousiasme aangingen.
"We hebben eerst een lijstje gemaakt van alles wat je nodig hebt bij een ontbijt. Bijvoorbeeld welk drinken en eten willen we. Na veel overleg met elkaar hebben we vervolgens nagedacht hoeveel één leerling eet en drinkt tijdens een ontbijt. Dit gemiddelde hebben we vermenigvuldigd met het totaal aantal leerlingen. We hebben ook wat extra besteld omdat je beter te veel kunt hebben, dan te weinig", aldus leerlingen uit klas 1A.
Een week later was er in de rekenles de gelegenheid om te ontdekken of de leerlingen de aantallen goed uitgerekend hadden. De theorie werd in praktijk gebracht. De leerlingen ontdekten wat er goed en wat er fout is gegaan en hoe handig is dat je kunt rekenen!