Prijswinnaars Kraak de kluis

Blije winnaars ‘Kraak de Terra VO Kluis’!

Wessel Bremer van ’t Hoge Holt in Roden en Riemer Alma van de Oanrin in Bakkeveen werden verrast in de klas. Deze groep 8 leerlingen hadden na hun bezoek aan de open dag van Terra Oldekerk meegedaan aan het onlinespel ‘Kraak de Terra VO Kluis’. En met succes! In een van de drie rondes van het spel wisten ze de in de snelste tijd de kluis te kraken. Een knappe prestatie!

Leerlingen van groep 8 staan voor een grote keuze: naar welke school ga ik straks? De keuze van een school voor voortgezet onderwijs is niet zo maar iets. Scholen voor voortgezet onderwijs organiseren voorlichtingen en een open dag om de leerlingen van groep 8 en hun ouders te helpen bij die keuze. Wessel en Riemer bezochten de open dag Terra Oldekerk. Zij kregen een uitnodiging om mee te spelen met het spel ‘Kraak de Terra VO Kluis’. Bij dit spel moest je online vragen over Terra beantwoorden, waarmee je de cijfers voor de code kon verdienen. Met de cijfers van de code moest je zo snel mogelijk proberen de kluis te kraken. Riemer is dit in de eerste ronde van het spel gelukt in de snelste tijd, Wessel was de snelste in de derde ronde.

Afdelingsdirecteur Els de Ruijter van Terra Oldekerk verraste de leerlingen op de basisscholen met de prijzen: een cadeaubon van € 50,- voor leuke schoolspullen, verpakt samen met een kluisje dat fungeert als spaarpot. Ze waren zeer blij met de prijs. “Ik zou voor het geld graag een rekenmachine, kaftpapier en schriften kopen”, vertelt Wessel. En Riemer gaat voor een nieuwe tas en schriften. Beiden willen ze naar Terra Oldekerk, dus dat komt goed uit!